Sunday, July 26, 2009

Mengapa SUA 2006-2009 Tak Adakan Mesyuarat Agung Perwakilan Luarbiasa?

Dlm posting aku dulu, aku ade nyatakan ttg peraturan 18 dlm perlembagaan PSSCUHM. Ape peraturan utk adekan satu mesyuarat agung perwakilan luar biase. Nampaknya PK tidak mau berbahas ttg fakta ini.

Begitu gak ngan psoting-posting aku yg lain ttg merungkai kes cabul guru aku. Xde gak perbahasan ttg fakta kes dan hujah-hujah.

PK telah tuduh selme ni, SUA MMK 2006-2009 xberani buat mesyuarat agung perwakilan luar biasa. Ini yg dinyatakan PK. Cawangan-cawangan bising. Persoalanye apekah permintaan ini mematuhi peraturan 18 tu?

Dikatakan SUA 2006-2009 xpanggil mesyuarat agung perwakilan tu disebabkan beberapa perkara. Yg pertama, ia xdiminta secara bersama oleh cawangan-cawangan. Kedua, apakah isu yg ingin dibincangkan?

Sejak kes cabul tu berlaku dan ahli telah mengadu kpd MMK 2006-2009, tindakan-tindakan telah diambil oleh MMK 2006-2009 dengan penubuhan jk-jk siasatan dan penghakiman dan keputusannye sume dah maklum. Ini berlaku dari bulan Mac-Ogos 2006. Masa tu xtimbul soal nak adekan mesyuarat agung perwakilan.

Bila tindakan diambil utk menggantung keahlian guru aku pada bulan Ogos 2006, barulah ada ura-ura utk adekan satu mesyuarat agung perwakilan luarbiase.

Dikatekan permintaan cawangan2 xdibuat secara bersama.

Dikatekan agenda mesyuarat agung perwakilan luarbiase adalah ttg ketaksah perwakilan Pulau Pinang krn pendaftaran cawangan tersebut bermasalah.

Naper lak agenda ni? Naper xkes cabul? Naperx kes gantung ahli guru aku?

Klu agenda utk bincangkan penggantungan keahlian guru aku mgkn munasabah.

Klu agenda adalah kes cabul lg bagus. Boleh sume perwakilan tengok video tu.

Tp x. Agendanya ttg isu perwakilan Pulau Pinang yg xsah.

Ikut citernye ada org kuat PK yg buat laporan polis utk nyatakan cawangan Pulau Pinang xsah. Rasenye pihak PK tau sape yg buat hal ni.

Yg peliknye jika benar cawangan Pulau Pinang tu xsah, sape YDPnye ketika tu?

Sape YDP ketika tu?

Tentu PK tau sape die?

Klu ler xtau jaga cawangan camne nak jaga bende besar lg?

Dikatakan permintaan cawangan2 utk adakan 1 mesyuarat agung perwakilan luarbiase adalah xrelevan sbb isu perwakilan Pulau Pinang tu xtimbul semase mesyuarat agung perwakilan 2006 bulan Mac tu.

Jika nilah isunye patutnye mesyuarat agung perwakilan luarbiase diadakan lebih awal lg bukan bulan Ogos.

Kes sebenar adalah kes cabul guru aku.

Kes sebenar adalah kes gantung guru aku.

Rumusannya, SUA xpanggil mesyuarat agung pada ketika tu adalah tepat dan benar.

Ini terbukti selepas Omar ahli dr Melaka mengheret persatuan ke mahkamah atas isu ni dan kalah.

Setahun setengah kes ni berada di mahkamah dan akhirnya Omar kalah.

*sama-sama berpesan dengan kebenaran.

8 comments:

  1. Engkau yang baru ni yang tak tahu cerita sebenar, seluruh cawangan seluruh negara meminta mesyuarat agong luar biasa adalah untuk mendapatkan penjelasan berkenaan status GU. mana ada peruntukkan MMK berhak untuk memecat jawatan GU kerana GU takboleh dilantik. ko jangan nak putar belit fakta. cerita berkenaan di atas ni pun ntah2 geng2 amru tolong create kan untuk ko sebab ko kan budak baru. perkara2 di atas adalah sulit bg PP. mcm mana plak ko yang baru ni boleh tahu? lepas tu, kesemuanya auta plak tu sebab semuanya TAK TEPAT. ko jangan ikut lah geng2 abdullah bin ubai tu. AKU CABAR KO CARI VIDEO TU SAMPAI DAPAT DAN SEND KAT AKU, KEMUDIAN AKU SEND KT KO SALINAN SURAT tujuan cawangan meminta mesyuarat agung luar biasa diadakan.

    SEBAB tu aku kat ko jangan asyik memfitnah org je kat sini tanpa bukti. hujah ko banyak mengatakan "dikatakan...., ikut ceritanya...." maksudnya org menceritakan kt ko. dan bila dia tipu ko, pastu ko plak sebarkan kt org lain, ko pun jadilah org penyebar fitnah, dan cepat2lah bertaubat sementara hayat dikandung badan.

    ReplyDelete
  2. Syukran

    Jawapan aku dlm [ ].

    Anonymous said...
    Engkau yang baru ni yang tak tahu cerita sebenar, seluruh cawangan seluruh negara meminta mesyuarat agong luar biasa adalah untuk mendapatkan penjelasan berkenaan status GU.
    [Ya mungkin aku baru dan xtau. Mungkin kamu boleh bg tau aku ttg surat permintaan dpd cawangan2 tu. Ikut info aku adalah citer pasal kexsahan perwakilan caw Pulau Pinang. Maksud aku mesyuarat agung perwakilan pada bulan Ogos 2006 bukan yg 28 Mac 2009 tu.]

    mana ada peruntukkan MMK berhak untuk memecat jawatan GU kerana GU takboleh dilantik.
    [Setuju. Ni tugas MMT. Aku xkate MMK. Hal MMK adalah hal keahlian dan jawatan presiden.]

    ko jangan nak putar belit fakta.
    [Maaf aku xputar belit. Kamu yg putar belit.]

    cerita berkenaan di atas ni pun ntah2 geng2 amru tolong create kan untuk ko sebab ko kan budak baru. perkara2 di atas adalah sulit bg PP. mcm mana plak ko yang baru ni boleh tahu? lepas tu, kesemuanya auta plak tu sebab semuanya TAK TEPAT.
    [Maaf. Aku xsetuju ngan pendpt kamu ni. Info ni ada pada website-website.]


    ko jangan ikut lah geng2 abdullah bin ubai tu.
    [Kamu label ler ape yg kamu suka. Aku xmau ikut perangai buta perut kamu tu.]

    AKU CABAR KO CARI VIDEO TU SAMPAI DAPAT DAN SEND KAT AKU, KEMUDIAN AKU SEND KT KO SALINAN SURAT tujuan cawangan meminta mesyuarat agung luar biasa diadakan.
    [Aku dah jwb ttg hal ni.]

    SEBAB tu aku kat ko jangan asyik memfitnah org je kat sini tanpa bukti. hujah ko banyak mengatakan "dikatakan...., ikut ceritanya...." maksudnya org menceritakan kt ko. dan bila dia tipu ko, pastu ko plak sebarkan kt org lain, ko pun jadilah org penyebar fitnah, dan cepat2lah bertaubat sementara hayat dikandung badan.

    July 26, 2009 11:47 PM

    [Sebelum aku bertaubat kamu nasihatkan guru aku bertaubat dulu. Salah die besar sbb die bertaraf guru dan Tuan Guru. Mungkin die boleh beri fatwa yg bolehkan die masuk ruma tu dan raba anak gadis tu. Insyaallah hujah-hujah aku kukuh.]

    *sama-sama berpesan dengan kebenaran.

    ReplyDelete
  3. ko nak cakap MMT yang lantik GU? Sape lantik MMT? ko jangan nak berdalih lagi.

    maksud aku pun berkenaan caw.penag jgk la tu.

    Sebab tu aku kata tak tepat, sebab ko lihat website tak berjumpa dengan org2nya sendiri spt yg aku buat.

    Knape nak nasihatkan GU bertaubat plak? kalau betul2 beliau salah dah lama cawangan2 seluruh Malaysia tinggalkan. Tapi sekarang ni, mahkamah pun tak buat kputusan lagi. ko je yg sibuk2 nak fitnah org dan bersungguh2 kata salah jugak.

    Almarhum Ustaz dulu kena fitnah lagi teruk drpd ni. amru n the geng ni mmg kaki putaq belit mcm ko jgk.

    ReplyDelete
  4. bravo GUGAT....

    ReplyDelete
  5. Syukran

    Jawapan aku dlm [ ].

    Anonymous said...
    ko nak cakap MMT yang lantik GU? Sape lantik MMT? ko jangan nak berdalih lagi.
    [Ya benar. Ada dokumen hitam putih. Guru aku ada sain. Sape yg dolak dalih. Sape yg lantik MMT? Kamu tanye ler PK. Die orang pun tau sbb sebahagian mereka ahli MMT. Jadi?]

    maksud aku pun berkenaan caw.penag jgk la tu.
    [Ttg hal caw Pulau Pinang punye kes ni, kamu tanye abg guru aku. Die tau. Jgn buat-buat xtau.]

    Sebab tu aku kata tak tepat, sebab ko lihat website tak berjumpa dengan org2nya sendiri spt yg aku buat.
    [Aku xsetuju sebab dokumen-dokumen ini sah di keluarkan oleh kedua-dua belah pihak. Dokumen lawan dokumen.]

    Knape nak nasihatkan GU bertaubat plak? kalau betul2 beliau salah dah lama cawangan2 seluruh Malaysia tinggalkan. Tapi sekarang ni, mahkamah pun tak buat kputusan lagi. ko je yg sibuk2 nak fitnah org dan bersungguh2 kata salah jugak.
    [Maaf sape yg mula citer pasal taubat ni. Bila tang aku, kamu suruh taubat. Jd aku suruh guru aku taubat dulu. Maaf jk-jk siasatan dan penghakiman yg kate guru aku salah bukan aku. Jadi aku xfitnah guru aku. Kan aku kate aku dengar dari mulut guru aku sendiri. Die kate die masuk dan raba anak gadis tu.]

    Almarhum Ustaz dulu kena fitnah lagi teruk drpd ni. amru n the geng ni mmg kaki putaq belit mcm ko jgk.

    July 28, 2009 11:17 PM
    [Hang label ape pun aku xkisah.]

    *sama-sama berpesan dengan kebenaran

    ReplyDelete
  6. Syukran

    Jawapan aku dlm [ ].

    Anonymous said...
    bravo GUGAT....

    July 29, 2009 4:00 AM

    [Aku xkuat. Yg kuat adalah Allah. Yg kuat adalah kebenaran.]

    *sama-sama berpesan dengan kebenaran.

    ReplyDelete
  7. Betullah Tu.. tak salah lagi.
    Apa yang berlaku sekarang adalah ketentuanNya jua.

    Jika tidak diduga manakan tau kuat nya pegangan dan ehthikat,

    Kesian Ahli Silat Cekak mendapat guru yang penuh dengan muslihat.

    ReplyDelete
  8. Syukran

    Jawapan aku dlm [ ]

    Anonymous said...
    Betullah Tu.. tak salah lagi.
    Apa yang berlaku sekarang adalah ketentuanNya jua.

    Jika tidak diduga manakan tau kuat nya pegangan dan ehthikat,

    Kesian Ahli Silat Cekak mendapat guru yang penuh dengan muslihat.

    July 30, 2009 4:04 AM

    [Aku tau ramai ahli SCH yg terperangkap akibat perbuatan guru aku & penyokong termasuk tenaga pengajar. Ramai yg tertipu.]

    *sama-sama berpesan dengan kebenaran.

    ReplyDelete